Začetek Piran

Piran - opis

Piran je čudovito obalno mestece, ki ponuja obiskovalcem pristno mediteransko okolje, kakršno je ohranjeno le se redkokje.

Vir blaginje občine Piran niso zgolj izredne naravne znamenitosti, ki burijo domišljijo turistov po vsem svetu, ampak je tudi hram kulture in zakladnica umetnosti, mesto številnih prireditev, koncertov in razstav. Občina, ki jo poživlja mednarodno razvejana izobraževalna dejavnost in široka paleta poslovnih priložnosti.Mesto oddiha in izrednih izzivov.

Piran se prvič omenja v prvem desetletju 7. stoletja. Piran je leta 1283 sprejel oblast Benetk, ki je trajala do propada Beneške republike leta 1797. Takrat pride Piran pod oblast Avstrije, se kasneje pod Italijo in nazadnje po drugi svetovni vojni pod Jugoslavijo, kjer postane del republike Slovenije. Z razglasitvijo samostojnosti leta 1991, postane Piran obalno mesto samostojne Republike Slovenije. Njegovi naravni danosti sta obmorska lega in rodovitno zaledje. Tako se je mesto Piran skozi čas hitro razvijalo in imelo vedno večji vpliv.
Občina Piran zajema naslednja naselja Bužini, Dragonja, Lucija, Mlini, Nova vas, Padna, Parecag, Piran, Portorož, Seča, Sečovlje, Strunjan, Sv. Peter, Škodelini, Škrile, kjer je ob zadnjem popisu prebivalstva živelo nekaj več kot 16 700 prebivalcev.

Sanjate o tem, da bi vsaj nekaj mesecev v letu zapustili mestni vrvež in se prepustili lepotam, ki nam jih ponuja slovensko primorje in se preselili v biser slovenske obale, kjer se boste preprosto prepustili razvajanju naravnih in zgodovinskih danosti naših obmorskih krajev v toplini lastnega doma? Ali pa zgolj iščete priložnost, da boste lahko kadarkoli se vam bo to zahotelo spakirali najnujnejše in v dobri urici premagali razdaljo med hrupno prestolnico in zadihali morski zrak? Ali pa želite mestni vrvež zapustiti za vedno in se preseliti v naš najlepši obmorski kraj? Mi vam ponujamo to priložnost.
Prav o osrčju mesta Piran, na Turšičevem trgu, za Vas namreč adaptiramo stanovanjski objekt, v katerem bodo na voljo šest stanovanjskih enot.

piranPriložnost, ki Vam jo ponujamo je izvrstna iz več razlogov- si predstavljate, da Vam dobro jutro zaželi rahel morski vetrič, ki prinese vonj po soli prav v Vašo spalnico, da lahko iz prve vrste opazujete modro morje in romantične sončne zahode, zvečer pa se sprehodite po mestu, ki je ohranilo srednjeveško zasnovo z ozkimi ulicami in tesno strnjenimi hišami, ki se od obalne ravnice stopničasto dvigajo proti vrhu slemena ter dajejo celotnemu okolju značilen mediteranski značaj.
Ponujamo Vam možnost, da zaživite le korak od Tartinijevega trga, poimenovanega po skladatelju Giuseppe Tartini-ju , se sprehodite po dobro ohranjenih ostankih mestnega obzidja, vedno znova in znova občudujete ostale nešteto stoletij stare arhitekturne spomenike, kot so Tartinijeva hiša in gledališče, sodna palača, čudoviti trgi ter cerkve.
Ne smemo pa pozabiti omeniti, da je Piran, kljub svoji majhnosti, le korak od povezav s širnim svetom, kar Vam ponuja možnost, da si s svojo družino popestrite dopust. Piran je namreč le štiri kilometre oddaljen od Marine Portorož, kjer je na voljo več kot tisoč privezov za Vaša plovila, še enkrat toliko od marine v Izoli in nekaj več od luke v Kopru. Tudi turistično letališče Portorož je oddaljeno le osem kilometrov.