Začetek Stolpnica Peca

Stolpnica Peca


Praktično le korak od centra Ljubljane, ob obvoznici, bomo za Vas gradili dve stolpnici, ki bodo z dominantnim poudarkom v notranjem krogu mesta Ljubljana.
Na lokaciji, kjer je danes v naravi nepozidan prostor, poraščen s travo in drevesi, nameravamo zgraditi stanovanjski stolpnici z skoraj stotimi stanovanji, garažno hišo ter lastnimi zelenimi površinami ter igrišči. Stolpnici zagotavljata od četrtega nadstropja dalje razgled na Kamniške in Savinske alpe ter Ljubljano.

Sama lokacija je nadvse ugodna za tiste, ki si želite bivanja v samem centru dogajanja, a hkrati le korak od avtocestnega obroča, ki omogoča hiter pobeg od mestnega vrveža. Parcela je dostopna iz Litostrojske ceste. Na severu in zahodu jo omejujejo prometne površine, na jugu je v soseščini študentski dom in srednje strokovne šole.
Urbanistična zasnova stolpnice na križišču Litostrojske ceste in izvoza iz severne mestne obvoznice je nastala kot del Urbanističnih pogojev za urejanje stanovanjskega območja ob Korotanski ulici v Ljubljani.